Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout uit de oven recept
Lamsbout uit de oven recept

Lamsbout uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 255 graden. Vet een ruime ovenschaal licht in met wat boter. Pel de tenen knoflook en de ui. Snipper 1 teen knoflook en de ui.
Wrijf de lamsbout in met de rest van de boter en olijfolie en bestrooien met peper en zout. Kerf de bout op meerdere plaatsen in met een scherp mes. Snij de andere teen knoflook in staafjes en stop telkens in een inkepeing een staafje knoflook of een plukje rozemarijnnaaldjes.
Leg de bout nu in de oven schaal en dan in de oven. Laat ongeveer 30 minuten kleuren. Keer tussentijds. fruit nu de ui snippers zacht in de rest van de boter,voeg nog wat knoflook toe , fruit nog 1 minuut en neem dan de pan van het vuur. Schil de aardappelen en snij deze dan in dunne plakjes. Neem nu het vlees uit de oven,verlaag de oven temperatuur nu tot 190 graden. Leg een laagje aardappelen in schaal waar het vlees in is aangebraden, bestrooi het met zout en peper en het ui/knoflookmengsel. Dek af met de rest van de aardappelenplakjes en bestrooi het met zout en peper en de 2 laurierblaadjes. Schenk de bouillon hierover en leg een rooster op de ovenschaal leg hierop het vlees en zet het geheel terug in de oven. Braad de aardappelen en de lamsbout gaar in ongeveer 1 uut en 15 minuten(ligt aan de grote van de lamsbout). Draai het vlees maar 1 maal om. Laat de bout zeker 10 minuten rusten voor men het aan zal snijden. Laat de aardappelen tussen tijds in de oven staan.

Lekker met een frisse salade met een mengsel van een lekkere stevige appel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsbout uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven