Kogelbiefstuk met Ras El Hanoutsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.

    Bestrooi de biefstukken met 1 eetlepel ras el hanout.
    Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukken om en om in circa 4 minuten goudbruin.
    Pak het vlees afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie.
  2. Leg op de bakplaat en laat circa 10 minuten in de oven rusten.
    Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en bak circa 1 minuut.
  3. Schenk het erbij en voeg het bouillonblokje toe.
  4. Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken.
    Voeg de en 1 theelepel ras el hanout toe en breng de saus aan de kook.
  5. Zet het vuur uit.

    Pittige Sperziebonen:

    Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
    Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 4 minuten beetgaar.
  6. Giet af.
    Pel en snipper de .
  7. Pel en snijd de knoflook fijn.
  8. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de en knoflook circa 3 minuten.
  9. Voeg de , chillivlokken en toe en bak circa 1 minuut mee.
  10. Schenk de erbij en voeg de toe.
  11. Laat op laag vuur, met de deksel po de pan circa 6 miunuten pruttelen.

    Aardappels:

    Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  12. Boen de schoon en snijd in vieren.
  13. Kook de in circa 15 minuten beetgaar.
  14. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

    Serveren:

    Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel over 4 borden.
  15. Serveer met de saus, en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • groentenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
215 kcal
10%860 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kogelbiefstuk met Ras El Hanoutsaus