Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Köfte tabriz recept
Köfte tabriz recept

Köfte tabriz


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng 4 eieren in een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten gaar. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel de eieren.
Snijd de koriander fijn.
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Pureer met een staafmixer de kikkererwten met de mosterd tot puree. Meng de kikkererwtenpasta met het gehakt, 1 ei, ras el hanout, paneermeel en de helft van de koriander.
Verdeel het gehakt in gelijke porties en leg op een stuk plasticfolie. Leg in het midden van het gehakt een ei. Vouw het gehakt eromheen met behulp van het plasticfolie. (zo blijft het gehakt niet aan je handen plakken)
Pel en snipper de uien.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballen en de uien in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg de resterende koriander toe en roer door.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de naanbroden. Schuif in de oven en bak in circa 5 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit köfte tabriz recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven