Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met tutti frutti en champignons met spekjes recept
Kip met tutti frutti en champignons met spekjes recept

Kip met tutti frutti en champignons met spekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de tutti frutti weken in water.

Was de kip en droog met keukenpapier. Zout en peper de buikholte.
Bind de kip op. Leg deze in een overschaal. Doe hier 3 eetlepels water bij. Maak een mengsel van olijfolie, zout, peper en paprikapoeder de chilisaus. Klop dit goed met een garde! Schenk dit mengsel over de kip. En zet deze in een voorverwarmde over 170 graden.
Na ieder half uur opnieuw bedruipen met het vet/olie mengsel.

Kook ondertussen de tutti frutti gaar ( ca 20 minuten) giet het kookvocht in een andere steelpan en doe er de maizena bij. Roer dit tot een gladde massa en breng het vocht aan de kook. Blijf roeren.
Giet het ingedikte vocht weer over de tutti frutti heen en roer het door. Houdt de tutti frutti warm.
Bak de spekjes aan met een klein beetje olijfolie. Doe vervolgens de in schijfjes gesneden champignons erbij. Laat de champignons op kleur komen. Schep het champignons/spekjes mengsel uit de koekenpan en doe dit in een schaal.
Ondertussen zal de kip gaar zijn. Haal deze uit de oven en laat haar even rusten alvorens aan te snijden.

Serveer de kip samen met de champignons en tutti frutti. Bon apetit!

Serveersuggesties

Heerlijk met gekookte krieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met tutti frutti en champignons met spekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven