Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kapucijnerschotel recept
Kapucijnerschotel recept

Kapucijnerschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de kapucijners ca. 12 uur in 1,5 liter water.
Doe de stukjes ham lappen in een schaal en roer de ketjap en het gemberpoeder erdoor. Laat het vlees een half uur marineren.
kook de kapucijners in ruim een uur gaar. Smelt tegen het einde van de kooktijd 40 gram boter in een pan en bak hierin de hamlappen rondom bruin. Laat het vlees half met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de repen ontbijtspek knapperig uit. Neem het spek uit het bakvet en leg in een schaal.
Fruit de resterende boter in het bakvet en fruit de uiringen tot ze glazig zijn. Schep ze eveneens in een schaal.
Doe ook de andere ingrediŽnten - preiringen, augurken, zilveruitjes en pekelvlees - in aparte schaaltjes
Giet de kapucijners af, doe ze in een grote schaal, roer de hamlappen erdoor, breng op smaak met zout en peper. Zet de andere schalen en schaaltjes er om heen, met de stroop en de piccalilly.

Allergenen Informatie

Voor dit kapucijnerschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven