Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie recept
Indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie recept

Indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappels gaar zoals je gewend bent stamp deze en laat het even afkoelen.
Fruit de ui, gember, knoflook en rode peperpaprika heel even in de ketjap manis.
Meng het met de aardappel, het zout en de ketjap manis met de gefruite sjalot, knoflook, gember en lombok en de andere kruiden, en de geraspte kaas.
Meng de eieren in dit mengsel voeg eventueel paneermeel toe om het compact te krijgen.
Weeg dan 160 gram aardappelmengsel af voor de frikandellen voeg daar het rauwe gekruide gehakt bij en meng dit goed door elkaar.
Maak dan van beide mengsels balletjes of koekjes vorm.
Frituur de koekjes of balletjes in de hete olie of in de koekenpan bakken in flinke scheut olijf olie.

Gewokte spinazie:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan of wok en fruit hier de lente ui en groene pepers in totdat deze net aangefruit zijn
Voeg dan de bloemkool toe en de kruiden
Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken. Niet teveel, want je wilt dat de spinazie nog wel een beetje bite heeft. Als je de laatste spinazie in de pan hebt gedaan, voeg je ook de cherry tomaten toe en deze bak je nog een minuutje mee.

Eet smakelijk

Serveersuggesties

Ook lekker met rijst en pindasaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven