Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indische aardappels met spruitjes recept
Indische aardappels met spruitjes recept

Indische aardappels met spruitjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Spruitjes schoonmaken en wassen. Ui pellen en in ringen snijden, de knoflook schoonmaken aardappels schillen en net niet gaar koken

In pan met ruim water en zout paprika in 2 minuten zachtjes koken.
Paprika met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen en onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
In achtergebleven kookwater spruitjes in 10 minuten gaar koken.
In wok olie verhitten en Ui 2 minuten fruiten.
De gepelde Knoflook en erboven uitpersen.
Vervolgens alle kruiden toevoegen.
Al omscheppend op hoog vuur 1 minuut bakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en water toevoegen en aan de kook brengen.
In kopje maizena met 1 el koud water tot een glad papje roeren. Al roerend aan saus toevoegen en 1 minuut meekoken tot een licht gebonden saus ontstaat. Santen erdoor roeren. de aardappels in een pan bakken samen met de spruitjes en kruiden naar eigen keuze .
De gebakken spruitjes met de gebakken aardappels over de borden verdelen en saus erover schenken. Garneren met de paprika.

Serveersuggesties

Paprika kan ook in de pan al toegevoegd worden

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit indische aardappels met spruitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven