Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indiase butter chicken recept
Indiase butter chicken recept

Indiase butter chicken


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Snij de kip in blokjes, kruiden met zout en peper en bak ze ca. in 3- 5 minuten in de olie. Neem de blokjes kip uit de pan. Voeg in dezelfde braadpan de boter toe en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder. Voeg dan de knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe en breng al roerend aan de kook. Laat al roerend ca 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de blokjes kip aan de saus toe en laat opnieuw ca 5 minuten pruttelen. Proef en breng het op smaak met wat citroensap druppels. Bestrooi de butter chicken met vers gehakte koriander (of platte peterselie). Erg lekker met naan brood.

Serveersuggesties

Butter chicken of Murgh makhani is een populair indiaas gerecht uit de punjab regio. Dit is de eenvoudige versie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indiase butter chicken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven