Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ikan bali


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden:
Tilapiafilets in lengte halveren, inwrijven met 1 eetlepel kruidenpasta en ca. 30 min. laten staan. Limoen schoonboenen en de groene schil eraf raspen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.
In een steelpan 1 eetlepel olie verhitten en de rest van de kruidenpasta ca. 3 min. zachtjes fruiten. Limoensap, limoenrasp, laos, bruine suiker en ketjap erdoor roeren. Saus ca. 3 min. heel zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sambal.

Bereiden:
In koekepan met hoge rand ca. 1 cm olie verhitten. De stukken vis droog deppen en in de hete olie leggen. Op hoog vuur de vis ca. 8 min. goudbruin en gaar bakken, halverweg voorzichtig keren. De vis op een schaal leggen en de pittige saus erover scheppen. De koriander fijn hakken. De bosui en de koriander erover strooien. Serveren met pandanrijst, tomaten salade met ketjapdressing en kroepoek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan bali recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ikan bali heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Bedankt Jacko voor de tip. Gr. Henny
    Slamat gaf dit recept op 12 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoi Henny Deze namen zeggen de meeste gebruikers van deze webpagina niets. Daarom zet ik er tussenhaakjes achter wat men kan verwachten M.V.G Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 12 juli 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven