Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmtaart met aardappelkorst recept
Zalmtaart met aardappelkorst recept

Zalmtaart met aardappelkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor het deeg: kook de blokjes aardappel 15 min. in licht gezouten water. Goed uitlaten lekken en fijnprakken. Zeef de bloem boven een kom en wrijf de boter er met uw vingertoppen door tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Klop ei en aardappelpuree erdoor. Maak er een geheel van en voeg indien nodig water toe. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een, geribbelde springvorm van ca. 23 cm doorsnee mee. Zet 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. en verwarm een zware bakplaat voor. Voor de vulling: klop de eieren, melk en room in een kom. Roer de dille en kappertjes erdoor en voeg zout en peper toe. Roer de zalm erdoor. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem en schenk het zalmmengsel erover. Zet de taart op de bakplaat en bak hem 40 min. of tot de vulling gaar en de korst goudbruin is. Serveer de taart warm met gemengde slablaadjes en dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmtaart met aardappelkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven