Spinaziepizza met knoflook en garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng 800 gram met de , een snufje en 2 theelepels .
  2. Voeg 400 mililiter lauw water en 4 eetlepels olie toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Laat het deeg afgedekt ca. 45 minuten op een warme plaats rijzen.
  4. Was de laat uitlekken.
  5. Pel en snipper de .
  6. Pel en snijd de knoflook aan dunne plakjes.
  7. Fruit beide in 2 eetlepels hete olie, voeg de toe en laat het slinken.
  8. Breng op smaak met en .
  9. Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in 8 stukken.
  10. Rol de stukken op wat uit tot pizzabodems (ca. 17 cm doorsnede) en verdeel ze over 2 bakplaten met bakpapier.
  11. Laat nog 15 minuten rijzen.
  12. Roer de door de gezeefde en breng op smaak met en .
  13. Snijd de in vieren.
  14. Spoel de af en dep ze droog.
  15. Bestrijk de pizza's met de tomatensaus en beleg ze met de , de kaas en de .
  16. Bak de platen ca. 20 minuten na elkaar in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
494 kcal
24%3952 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
83 g.
32%664 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziepizza met knoflook en garnalen