Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinaziebloem met ricotta en ham recept
Spinaziebloem met ricotta en ham recept

Spinaziebloem met ricotta en ham


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voorbereiding:

Stoom de spinazie kort, zodat het net slinkt.
Schep de spinazie over in een vergiet en duw het vocht er heel goed uit, totdat het bijna droog is.
Hak de spinazie grof en breng het op smaak met zout en peper.
Roer de ricotta los in een grote schaal.
Meng het met de spinazie, parmezaan, ham en kruiden tot alles goed is vermengd.
Zet het in de koelkast tot gebruik.

Bereiding:

Bestuif het werkblad licht met bloem.
Maak van het deeg 2 gelijke porties en rol het uit tot een ronde plak.
Bestrooi de deegplakken met het paneermeel.
Verdeel de spinazievulling over 1 deegplak als een krans met een bolletje in het midden.
Bestrijk de randen van het deeg met water.
Leg de tweede deegplak erop.
Druk het overal stevig op elkaar en snij de randen bij.
Plaats een kopje in het midden en druk de randen dicht met een vork.
Snij het deeg vanaf de buitenrand in 18 gelijke delen in tot het kopje en kantel het deeg voorzichtig een kwartslag.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de taart met ei en bak het in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan.
Laat ze afkoelen en hak ze grof.
Haal de taart uit de oven en bestrooi het met de pijnboompitten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinaziebloem met ricotta en ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven