Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinazie-quiche met creme fraiche recept
Spinazie-quiche met creme fraiche recept

Spinazie-quiche met creme fraiche


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. De taartvorm bekleden met het croissantdeeg. De naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar aandrukken. Deegbodem hier en daar met een vork inprikken. De gesneden zoete ui, knoflookteentjes en de gesneden parika in blokjes in de olijfolie aanbakken. Daarna champignons in plakjes meebakken. De pijnboompitjes in een droge koekepan lichtbruin roosteren en apart houden. De verse spinazie ongeveer 3 minuutjes roerbakken. Spinazie iets af laten koelen en uit laten lekken in een zeef. De eieren vervolgens loskloppen met de kruiden. Doe de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de roquefort en creme fraiche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het iets droger en dikker van structuur wordt. Vuur uit, eieren en de pijboompitjes erdoor en samen op de bodem van de taartvorm gieten. Dit alles bestrooien met geraspte oude kaas. In het midden van de oven plaatsen en ongeveer 22.5 minuten goudbruin laten worden.

Serveersuggesties

Met in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjesvariatie nog kleurrijker te maken. De quiche kan warm of koud genuttigd worden. Gaat een beetje tijd in zitten maar smaakt heerlijk. Ik maak de quiche zelf met de tomaatjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie-quiche met creme fraiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven