Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinazie-geitenkaas quiche recept
Spinazie-geitenkaas quiche recept

Spinazie-geitenkaas quiche


Ingrediënten


14

Bereidingswijze


Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de ui in kleine stukjes.
Bak de knoflook en ui een paar minuten in een wok met een flinke klont boter.
Voeg de spinazie toe, gewoon de hele bladeren, en roerbak gedurende een minuut of 5. Voeg peper toe maar wacht nog met het zout.

Verwarm de over voor op 180 graden (hetelucht).

Vet een springvorm (ik gebruikte een grote, van 26-28cm) in en bedek de bodem met de plakjes deeg. Maak een rand van ca. 3-4 cm hoog (afhankelijk van de grootte van je springvorm).

Breek de eieren in een kom en klop los met de crème fraiche, zout naar smaak voor de hele taart, de Italiaanse kruiden (een grote eetlepel of naar smaak).
Zeef een flinke eetlepel bloem boven het eimengsel en klop het door tot je een glad mengsel heb.

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.
Stort de helft van het afgekoelde spinaziemengsel in de springvorm.
Voeg een derde van het eimengsel toe en roer een beetje met een lepel indien nodig, zodat het eimengsel goed tussen de spinaziebladeren zit.
Voeg de andere helft van de spinazie toe en giet daar weer een derde van het eimengsel overheen.
Druk de tomaatjes in de spinazietaart met de bolle kant naar beneden.
Giet het laatste beetje van het eimengsel over de taart; probeer om de tomaatjes heen te gieten zodat die vrij blijven.
Maak de geitenkaas rul met een vork en verdeel over de taart.

Bak de quiche gedurende ca. 30 minuten op 180 graden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie-geitenkaas quiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven