Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spelt-Quiche recept
Spelt-Quiche recept

Spelt-Quiche


Ingrediënten


39

Bereidingswijze


Bodem:

- Zeef de bloem in een ruime kom. Voeg de zout toe.
- Snij de koude boter in kleine stukjes en doe ze bij de bloem. Stop je handen in de kom en wrijf/prak/kneed de boter net zolang tot het geheel aan broodkruim doet denken.
- Klop het ei los in een kommetje.
- Maak in het midden een kuiltje en doe daar het losgeklopte ei in.
- Voeg de 3 theelepeltjes koud water toe.
- Meng het geheel met de handen of eventueel een mixer met deeghaken. Als het goed gemengd is, druk/kneed het dan samen tot een mooie stevige ronde bol.
- Wikkel de bol in plastic folie en laat minimaal een half uur koelen in de koelkast.
- Neem een springvorm en vet deze goed in met boter. Bestrooi met een klein beetje bloem. Druk de bol deeg plat. Leg het deeg in het midden en druk de bol voorzichtig met de vingers, handpalm en knokkels over de hele bodem egaal uit, naar de randen toe werkend. Druk aan de randen het deeg tot bijna de bovenrand. Snijd eventueel de deegranden af met een mesje voor een net resultaat.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem om stoom te laten ontsnappen.

Vulling:
- Verwarm de oven voor op 190C (hetelucht 180C)
- Bak de spekjes (zonder olie/boter) totdat ze bijna knapperig zijn in een koekenpan. Doe de spekjes hierna tijdelijk in een bakje. Laat het vet in de pan zitten.
- Bak de fijngesnipperde ui en de champignons in het vet van de spekjes totdat de ui glazig is, een paar minuutjes dus.
- Snij de plakken ham en de zongedroogde tomaatjes in stukken.
- Klop de eieren samen met de room tot een massa.
- Voeg hier de zout & overige kruiden aan toe en roer door met een vork. Voeg er 1/3 van de geraspte kaas aan toe en roer dit door. Pers het teentje knoflook en roer ook dit door het mengsel.
- Bestrooi de bodem van het deeg met 1/3 van de strooikaas. Giet hierover de ei-massa.
- Verdeel de overige vulling (spekjes, champignons, ui) over de ei-massa.
- Bestrooi met de overgebleven kaas.
- Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak in ong. 37.5 minuten gaar.

Serveersuggesties

Je kunt uiteraard eindeloos variŽren met de vulling: groentes in div. variŽteiten (prei, paprika, courgette, aubergine, om maar een paar te noemen). Wel meestal kort voorgaren, en als het vochtige groentes zijn (tomaat bijv.) goed uit laten lekken.

Allergenen Informatie

Voor dit spelt-quiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven