Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met witlof, prei en ham recept
Quiche met witlof, prei en ham recept

Quiche met witlof, prei en ham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem in een kom en kneed er met de boter, zout en eidooiers een soepel deeg van. Voeg eventueel wat water toe en leg het deeg een half uur in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in met boter.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de witlof al omscheppend even aan. Voeg nu de prei en ham toe en laat even meebakken. Neem de pan van het vuur.
Klop de eieren en eidooiers los met de room. Voeg het witlofmengsel en de geraspte kaas toe en roer alles goed door. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Kneed het deeg nog een keer goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap ter grootte van de springvorm. Bekleed de vorm hiermee.
Schenk de quichevulling in de vorm en zet het geheel in de voorverwarmde oven, Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met witlof, prei en ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven