Quiche lorraine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm

Bereidingswijze

  1. Beboter een (spring)vorm en bekleed hem met (blader).
  2. Prik er enkele gaatjes in.
  3. Snijd de en het gerookte in kleine stukjes en bak ze even lekker krokant.
  4. Snipper de en bak die even mee.
  5. Leg ze samen met de geraspte in de taartvorm.
  6. Doe de en de in een maatbeker en roer deze heel goed om.
  7. Voeg er de peper, zout en muskaatnoot bij, giet deze dan over de taart.

    Bak de quiche op 175°C gedurende ± 45 minuten.
    Het is wel belangrijk dat de quiche goed gaar is ivm.
  8. salmonellavergiftiging!
25
25
25

Variaties op Quiche lorraine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Quiche lorraine
VariatieAantalGang
Quiche Lorraine9Ovenschotels
kaastaart, quiche lorraine1Ovenschotels
Hartige taart (quiche Lorraine)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas en deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Quiche lorraine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb i.p.v. room creme fraiche gebruikt, paprika poeder door het ei mengsel heen gedaan en hartige taart van honig gebruikt! Heb dit ook al een keer op schoool gemaakt volgens het "echte" recept maa... Lees reactie
Shardonnay 28 december 2011
Ik heb de Quiche Lorraine gemaakt zonder champignons en hij is lekker.
4 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%1504 kcal
Vetten
12 g.
18%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche lorraine