Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche Lorraine recept
Quiche Lorraine recept

Quiche Lorraine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem en het zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem. Meng lepel voor lepel het water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak dit in plastic folie. Leg dit een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap die iets groter is dan de springvorm. Leg de deeglap in de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas. Leg de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi de rest met de kaas. Bak de quiche in 35 minuten gaar.

Serveersuggesties

Gruyere kaas is hier lekker in.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche lorraine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven