Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Quiche/ hartige taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed de ingredienten voor deeg tot een mooie bal en laat het een poosje (klein uurtje) rusten op een koele plaats.
Vet een quichevorm in. Druk het deeg naar alle kanten toe uit zodat de bodem en de rand bedekt is. Leg er bakpapier op, eventueel met blinde vulling en bak het 30 minuten in midden van oven op 175 graden C. Verwijder daarna blinde vulling en bakpapier.
Bak intussen spekjes in koekepan en aan het eind nog even de prei, broccoli of bloemkool.
Klop 4 eieren los met melk, zout en peper. Verdeel inhoud van de koekenpan over de quiche-bodem, strooi de geraspte kaas erover en schenk het eimengsel erover. Druk in de preitaart gelijkmatig wat gehalveerde cherrytomaatjes in de vulling.
Bak de quiche in 25 minuten gaar en goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche/ hartige taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven