Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marokkaanse gehakttaart recept
Marokkaanse gehakttaart recept

Marokkaanse gehakttaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Pel en snipper ui en knoflook. Bereidingswijze: Verhit de olie in de wok en fruit ui en knoflook met gehakt ca. 5 minuten. Roer specerijen, tomatenpuree en rozijnen door gehakt en schenk er 1,5 decilter water bij. Laat dit ca. 5 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het op smaak met peper en zout. Smelt de boter, bestrijk de ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg. Vouw overhangend deeg erover en dek het geheel af met de rest van het (beboterde) filodeeg. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 4 5 minuten goudbruin en gaar. Als de bovenkant te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit marokkaanse gehakttaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven