Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magere pizza Calzone met achterham of tonijn recept
Magere pizza Calzone met achterham of tonijn recept

Magere pizza Calzone met achterham of tonijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng de mix voor het pizzadeeg met 250 milliliter water, 2 eetlepels olijfolie en een mespuntje zout tot er een soepel deeg ontstaat. Verdeel het deeg in vier stukken en rol elk stuk deeg uit tot een ronde lap van 20 cm. Snijd de bosuitjes in ringetjes en laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn of de achterhamreepjes, de tomatenblokjes, de olijven, knoflook, de paprika (in stukjes) en de bosuitjes. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en 2 eetlepels Italiaanse kruiden. Schep de helft van het mengsel op 1 deeglap en schep de andere helft op een andere deeglap. Leg de andere twee helften over de gevulde helften en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pizza's met 1 eetlepel olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 25 minuten gaar.

Serveersuggesties

Lekker met rauwkost.

Allergenen Informatie

Voor dit magere pizza calzone met achterham of tonijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven