Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenpasteitjes met kruidenboter recept
Kippenpasteitjes met kruidenboter recept

Kippenpasteitjes met kruidenboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze lichtbruin in 2 eetlepels boter. Laat de kip afkoelen.
Verwarm de over voor op 190 graden C. Pureer de rest van de boter samen met de kruiden, het citroensap en zout en peper tot een egale massa. Smelt de helft van de kruidenboter.
Neem een vel filodeeg en bestrijk dit met kruidenboter. Dek de andere vellen deeg af met een vochtige doek. Vouw het vel deeg dubbel en bestrijk het weer met kruidenboter. Leg er een kipfilet op, circa 2,5 cm van de bovenkant.
Smeer een kwart van de overgebleven kruidenboter op de kip. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat de kip goed ingepakt is. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk het filodeeg met losgeklopt ei. Strooi er parmezaanse kaas over. Bak de pasteitjes in 37.5 minuten goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippenpasteitjes met kruidenboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven