Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Heleens kooltaart met worst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Deeg laten ontdooien. Zodra dit is gebeurd de ovenschaal ermee bekleden. Met een vork hier en daar wat gaatjes in de bodem prikken. Bestrooien met wat paneermeel. De schaal in de oven zetten om het bladerdeeg gaar te laten worden, op 1 richel onder het midden van de oven. Ondertussen kool snijden en even blancheren in kokend water (2 of 3 minuutjes). Ui pellen en snipperen, worst in stukjes snijden en ui zachtjes bakken (10 minuten). Daarna de uitgelekte kool, peper en zout, kerrie en een in stukjes gesneden appel er doorheen roeren. Nog een paar minuutjes zachtjes bakken. Zo nu en dan omscheppen. In een kommetje créme fraiche loskloppen met ei. De schaal uit de oven halen en het koolmengsel erop storten. De 2e appel schillen en in partjes snijden. De partjes op het koolmengsel schikken en het cremefraichemengsel erover schenken. De schaal weer terugzetten in de oven en in ca. 20 minuten gaar laten worden.

Serveersuggesties

Lekker met sla.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit heleens kooltaart met worst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven