Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige zuurkooltaart recept
Hartige zuurkooltaart recept

Hartige zuurkooltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem met de boter, de sour cream en een snuf zout.
Kneed hiervan een soepel deeg, wikkel hem in plastic folie en leg deze een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit. Bekleed een grote springvorm met het deeg, leg een vel bakpapier op het deeg en strooi hier de blindvulling op. Bak de taart 11 minuten voor.
Pluk intussen de zuurkool uit elkaar en stoof deze even kort met het appelsap. Rasp hierboven de appel. Laat het vocht verdampen.
Snijd het spek in stukjes en de worst in plakjes. Meng met de zuurkool. Klop de eieren met de slagroom en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de taart uit de oven, verwijder de noodvulling en het bakpapier en verdeel de zuurkool met appel, spek en worst over de voorgebakken bodem, Schenk hierover het room-eimengsel uit en bestrooi met de resterende kaas. Zet de taart in de oven en bak gaar en goudkleurig in 32.5 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige zuurkooltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hartige zuurkooltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk! Ik moest mezelf weerhouden om hem niet helemaal in mijn eentje op te eten, zo lekker!
    Daisy86 gaf dit recept op 15 januari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven