Hartige tarte tatin

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Snijd de in dunne halve ringen en bak in wat .
  3. Blus af met een scheutje .
  4. Laat inkoken totdat het vocht zo goed als verdwenen is.
  5. Roer een scheutje door de uien en maak af met wat en .
  6. Vet het ovenschaaltje in en verdeel de als een dun laagje over de bodem.
  7. Verdeel de zongedroogde hierover.
  8. Haal een plakje uit de diepvries en snijd de hoekjes eraf.
  9. Leg het plakje deeg op de uien en .
  10. Bak in 15 tot 20 minuten af totdat het deeg goudbruin begint te kleuren.
  11. Neem het schaaltje uit de oven en stort de tatin op een bord of snijplank.
  12. Verkruimel wat over de tarte tatin en zet het taartje nog 3 minuten in de oven.
  13. Dressing:
  14. Doe de azijn met de en het geplette in de pan.
  15. Laat ongeveer tot de helft inkoken.
  16. Giet de substantie door een zeef en voeg toe.
  17. Giet de substantie in een kan en schenk er in straaltjes bij.
  18. Mix dit tegelijkertijd met een staafmixer.
  19. Doe dit tot de massa in de kan gebonden is.
  20. Is de dressing te dik, dan een beetje verdunnen met water.
  21. Presentatie:
  22. Leg wat plukjes op een bord, giet er wat balsamicodressing overheen, eventueel gelardeerd met wat en leg de tarte tatin daar bovenop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en geitenkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%880 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige tarte tatin