Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hartige taart met bloemkool en kip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Laat het taartdeeg ontdooien. Pel en snipper de uien.
Snijd de roosjes van de bloemkool.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Fruit de ui in de hete olie in 5 minuten glazig.
Blancheer de bloemkool 5 minuten in ruim water met zout. Giet de bloemkool roosjes af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Rol de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
Klop de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los. Roer de helft van de kaas en de bieslook erdoor.
Verdeel de uien, de bloemkool en de kipfilet over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 3 5 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en snijd hem in punten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige taart met bloemkool en kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hartige taart met bloemkool en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Volgens mij een beetje veel melk, maar lijkt me lekker. Ik ga het proberen met een aangepaste hoeveelheid melk.
    Carlotta gaf dit recept op 14 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven