Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat het taartdeeg ontdooien.
  2. Pel en snipper de .
    Snijd de roosjes van de .
    Snijd de in reepjes.
    Fruit de ui in de hete olie in 5 minuten glazig.
    Blancheer de 5 minuten in ruim water met zout.
  3. Giet de roosjes af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
    Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Rol de plakjes deeg op een met bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
    Klop de met de en en zout naar smaak los.
  4. Roer de helft van de en de erdoor.
    Verdeel de , de en de over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  5. Strooi de rest van de erover.
    Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 35 minuten lichtbruin en gaar.
  6. Laat de taart iets afkoelen en snijd hem in punten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hartige taart met bloemkool en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Volgens mij een beetje veel melk, maar lijkt me lekker. Ik ga het proberen met een aangepaste hoeveelheid melk.
carlotta 14 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1166 kcal
58%1166 kcal
Vetten
39 g.
56%39 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%1 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%3 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
91 g.
35%91 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met bloemkool en kip