Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige kooltaart recept
Hartige kooltaart recept

Hartige kooltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 185 a 200 graden C. De eieren scheiden. De kool in water met een beetje zout koken in ongeveer 3 minuten, afgieten en uit laten lekken. De boter of margarine verwarmen en de bloem al roerend beetje bij beetje op zacht vuur erdoor roeren. Roer daarna de uisnippers al roerend erdoor en dan de melk ook al roerend en beetje bij beetje toevoegen tot de saus gebonden is. Dan naar smaak kruiden met worcestershiresaus, zout en peper. Deze witte saus even apart houden. Klop dan de eiwiiten stijf en dan voorzichtig één voor één de eidooiers bij de stijfgeklopte eiwitten voegen. Nu de uitgelekte kool bij het eimengsel voegen en de kaas. Voorzichtig mengen. Naar smaak wat nootmuskaat, zout en peper erbij. Nu de witte saus mengen met het ei-koolmengsel. Een ovenvaste schaal invetten en met wat paneermeel bestrooien. Het koolmengsel hierin overdoen en in de oven schuiven voor ongeveer 30 a 35 minuten. Laat het daarna ongeveer 5 a 10 minuten wat afkoelen en keer de taart dan om op een schaal.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hartige kooltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven