Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Groente soufflé


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ui en knoflook in een koekenpan in olijfolie kort aanbakken. De groenten kort bij doen, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het iets afkoelen.

Eigeel met de zachte boter romig kloppen, fetakaas, crème fraîche, paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas er doorheen roeren. Het eiwit stijf kloppen en voorzichtig aan het groentemengel toevoegen.

Giet het mengsel in 4-6 ingevette soufflévormpjes en bak tot ze goudbruin zijn, in een voorverwarmde oven op 180 ° C ( boven en onder warmte ) of 160 graden ( hetelucht oven ) in ongeveer 40 minuten (afhankelijk van de grootte van de vormpjes)​​.

Serveer de soufflés nog warm direct met gemengde salade!

Serveersuggesties

Je kunt zelf experimenteren met andere groenten, er lekker als tussendoor als je trek hebt in iets hartigs, ook erg lekker om koud te eten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit groente soufflé recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven