Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Franse uienquiche recept
Franse uienquiche recept

Franse uienquiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed de bloem, het zout, het ei en 75 gram boter in een kom goed doorelkaar. Roer de gist door de lauwe melk en doe het gistmengsel in de kom. Kneed alles tot een stevig deeg. Dek het af en laat het ca. 1 uur rijzen.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht goed door, rol het uit en bedek er een goed ingevette pizza of taartvorm mee.
De randen moeten goed bedekt zijn. Dek de vorm af en laat het deeg 20 minuten rijzen.
Pel nu de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd het spek fijn. Bak het spek en de uien in de resterende boter, tot de uien glazig zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de crème fraîche, 3 eieren, zout en karwij in een kom doorelkaar.
Voeg het afgekoelde spek-ui mengsel toe en roer nog eens goed.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over het deeg in de vorm en bak de uienquiche 37.5 minuten in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit franse uienquiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven