Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccoliquiche recept
Broccoliquiche recept

Broccoliquiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten en de peterselie toe en maal alles fijn. meng 1 ei en de gesmolten boter erdoor. Druk dit mengsel in de vorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand.
Bak de bodem in 10 minuten in de oven.
Kook de broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3.5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Klop de eieren los met de slagroom, zout, peper, kaas en nootmuskaat naar smaak. Schakel de oven terug naar 200 graden.
Schenk het eimengsel in de bodem en zet de broccoliroosjes erin en steek de ham ertussen.
Schuif de vorm op een richel onder het midden van de oven. En bak de taart 27.5 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Dek de taart eventueel na een kwartier af met aluminiumfolie als de broccoli en de ham te bruin worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccoliquiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven