Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brie-groententaart recept
Brie-groententaart recept

Brie-groententaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdooi het fillodeeg. Maak de worteltjes, de asperges en de broccoli schoon. Snijd de groenten in stukjes. Kook de groenten in 3.5 minuten beetgaar. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Pers het teentje knoflook erboven uit. Klop de eieren los met de room, de cognac, zout en peper en roer het sjalotje erdoor. Bestrijk 2 lage taartvormpjes (doorsnede 15 cm) met gesmolten boter. Bekleed elk vormpje met 3 vellen fillodeeg. Laat het deeg over de rand hangen. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en leg nog 2 vellen in de vorm. Bestrijk die ook met boter. Verwarm de oven voor op 200C. (gasstand 4). Schenk het eimengsel in de taartvormpjes. Schep de groenten en de noten erin. Leg de plakjes brie over de vulling. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling en bestrijk ze nog een keer met gesmolten boter. Bak de taartjes in de oven in 27.5 minuten goudbruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit brie-groententaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven