Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bieslooktaart recept
Bieslooktaart recept

Bieslooktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


De magere kwark met het ei, de melk en de olijfolie loskloppen. De bloem mengen met het bakpoeder bij het kwarkmengsel doen en alles tot een glad, compact deeg doorkneden. Het deeg afgedekt ca. 1/2 uur laten rusten. Vervolgens het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot de grootte van een springvorm of taartvorm uitrollen. De vorm invetten, vullen met het deeg en een rand omhoog trekken. Voor de vulling het in blokjes gesneden spek in de boter aan in de boter aanbakken. De uien pellen en fijnsnijden. Met de in kleine blokjes gesneden ham en salami in het vet doen en glazig fruiten. De paprika in blokjes snijden, ook toevoegen en mee fruiten. Van het vuur halen, laten afkoelen en mengen met de gewassen en gesneden bieslook. De zure room met de eieren loskloppen. Het groentemengsel op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper, ook de zure room. Het groentemengsel geregeld verdelen over de deegbodem, bedekken met de zure room en in een voorverwarmde oven 42.5 minuten op 180-200 graden C. bakken. De bieslooktaart uit de oven halen, in punten snijden, garneren met bieslook en warm of koud serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit bieslooktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven