Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab recept
Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab recept

Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hoeveelheid voldoende voor een ovenbakplaat van ca. 34 x 44 cm (binnenmaat). Ik heb het deeg gemaakt in de broodbakmachine: de helft van de broodmix erin, dan de olijfolie en het water en dan de rest van de broodmix. Het programma "deeg" aanzetten (duurt ca. 10 minuten). Natuurlijk kun je het deeg ook met de hand kneden of in de keukenmachine. Als het deeg een soepele bal is geworden deze in het midden van de ovenbakplaat die je licht met bloem bestrooid hebt leggen en afdekken met een (schone) theedoek. Laat het deeg minstens 45 minuten rijzen. De oven voorverwarmen op ca. 240 graden C. (hetelucht), tradionele oven ca. 250, 260 graden C. Vervolgens het deeg op je vuisten ronddraaiend zoveel mogelijk uitrekken. Zorg dat het niet stuk gaat en uitspreiden op de bakplaat (die licht met bloem is bestrooid), eventueel met de deegroller. verder uitrollen tot het de hele bakplaat bedekt. De plakjes gerookte zalm eventueel klein snijden en over het deeg verdelen. De krab uit laten lekken en tussen de zalmstukjes verdelen. De monchou in dunne plakjes snijden en over de pizza verdelen. De bieslook fijnsnipperen en over de pizza verdelen. Verse (zwarte) peper erover malen en de 2 eetlepels olijfolie erover druppelen. De pizza ca. 11 minuten bakken in de hete oven tot de randen van het deeg goudbruin zijn. Het citroensap erover sprenkelen en eventueel wat basilicum er over strooien. Meteen opdienen en opeten. Het lijkt veel tijd te kosten en misschien wat bewerkelijk, maar dat is het niet. Je kunt het deeg heel goed vantevoren maken en laten rijzen, beleggen met de ingrediŽnten enop een koele plaats bewaren tot je hem afbakt.

Serveersuggesties

Heel geschikt voor een zaterdagse maaltijd waarbij je de pizza op een jou passend moment helemaal voorbereid en afbakt vlak voor het eten. Serveren met een salade en eventueel een kopje soep vooraf. Dan is de hoeveelheid genoeg voor 4 eters. Eet je alleen de pizza, dan is deze voor 3 kleinere eters of 2 grote eters voldoende. Ook koud lekker in stukjes bij de borrel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bakplaatpizza met gerookte zalm en krab recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven