Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool anders recept
Zuurkool anders recept

Zuurkool anders


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd 50 gram witte zoete ui in kleine blokjes. Verhit in een braadpannetje een halve eetlepel (olijf)olie en smoor daarin de uiblokjes glazig, samen met een 1/2 theelepel Ras-el- Hanout en de geplette en gehakte teen knoflook. Zet de gebakken stukjes ui even apart.
Snijd 50 gram witte zoete ui in ringen en smoor in het braadpannetje de ringen goudgeel in een halve eetlepel (olijf)olie en de roomboter. Zet de uiringen ook apart.
Snijd dunne snippers van de geschoonde oranje pompoen (een dunschiller is daar voor handig). Doe de snippers in een pannetje en kook ze apart gaar. Doe de zuurkool. de rozijnen en de appelsap in een roestvrijstalen pannetje en laat alles een kwartiertje zachtjes sudderen. Giet de oranjesnippers, als ze bijna gaar zijn, af en doe ze in het roestvrije pannetje samen met de gebakken uiringen en de versnipperde gemberbolletjes.Bewaar het opgevangen sap voor het maken van een gembersaus.

Rooster in een droge koekenpan de 30 gram noten lichtbruin, laat ze even afkoelen en maal ze dan fijn. Week de boterham in water, knijp hem uit en verkruimel hem in kleine brokjes. Meng de gebakken stukjes ui met de gemalen noten, een eetlepel oude kaas,een theelepel thymblad en het brood. een halve theelepel thymblad. Roer alles goed door en breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Zet het brood/noten mengsel apart. Houd de groentenschotel (afgedekt) warm in de oven gelijktijdig met de puree. Rooster de 10 gram pompoenpitten en strooi deze bij het opdienen over de groente.

Schil de aardappelen, kook ze gaar met wat zeezout en giet ze af. Bewaar het aardappelnat bij het afgegoten nat van de groente. Stoom de aardappelen droog en stamp ze tot puree. Roer er 20 gram roomboter en het ei door en breng op smaak met zeezout, zwarte peper en geraspte muskaatnoot. Roer er tenslotte het brood/notenmengsel doorheen.

Doe de puree (onafgedekt)in een ovenschaal en zet hem een kwartier in het midden van een tot 175 graden celsius verwarmde oven. Strooi er eventueel eerst nog een beetje gratinkaas overheen. Presenteer met drie gebraden vega-worstjes en dien de groente en puree apart op met mosterd en een schaaltje gemberbolletjes in het gembersap.

Maak van een deel van het opgevangen groente/aardappelvocht met biologische juspoeder wat gembersiroop en een flinke scheut zoete chilisaus een heerlijke server en dien deze bij de schotels op.

Serveersuggesties

Als je niet van gember houdt dan schrap je dat ingredient simpel uit het menu. De rozijnen kun je vervangen door cranberries, verse pitloze druiven of een combinatie. I.p.v. de vega-worstjes kun je ook per persoon een plak gerookte kaas serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool anders recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurkool anders heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Een heerlijk recept, dat ook goed gemaakt kan worden met pastinaak i.p.v. met aardappel voor mensen met overgevoeligheid voor nachtschade, de noten maken de pastinaak smaak fijner.
    Gert Schutte gaf dit recept op 23 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven