Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofovenschotel met banaan en appel recept
Witlofovenschotel met banaan en appel recept

Witlofovenschotel met banaan en appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en kook deze. Breng water voor de witlof aan de kook. Verwijder de buitenste blaadjes van de witlofstronkjes, het eventuele groen blad van de punten en snijd het hart aan de onderkant eruit. Om het stronkje bijeen te houden 2 of 3 cocktailprikkers gebruiken. Als het water aan de kook is de stronkjes in het water leggen. Als alles gaar is, afgieten en de stronkjes even uit laten lekken. Leg een plakje ham en kaas op een snijplank en rol dit om een witlofstronkje (ham aan de buitenzijde). Verwijder voor het rollen even de cocktailprikkers en steek deze daarna weer terug. Leg de witlofrolletjes in het midden van een ovenschaal en vul de rest aan met de aardappels. Pel de bananen en snijd deze overlangs doormidden en leg deze op de witlof. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel deze over de rest. Plaats de schaal 15 tot 20 minuten in een oven. (Hete lucht ongeveer 150 graden C.)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witlofovenschotel met banaan en appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven