Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofovenschotel recept
Witlofovenschotel recept

Witlofovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in weinig water en zout en de witlof (ontdaan van hart en stronk) in 50 gram gesmolten boter en balsamico azijn voor ca. 15 minuten. Vet de ovenschaal in met een weinig boter. Bak de spekjes. Prak de helft van de aardappelen als bodem in de ovenschaal. Daarop gaat de witlof. Verdeel de suiker / gembersap, de sweet chilisaus, de spekjes, het zakje kaas of hamkaas rauw (niet in water opgelost) en de rest van de boter. Dan als deksel de rest van de geprakte aardappelen. Doe hierover de Parmezaanse kaas en dan de paneermeel en als laatste de 2 los geklopte eieren. Alles in de combi: grill / magnetron (270W) voor 30 minuten

Serveersuggesties

Als extra kan men nog toevoegen: rozijnen en/of ananas. I.p.v. spekreepjes kan je ook stoofvlees gebruiken (over van de vorig dag of eerder al gestoofd.)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witlofovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven