Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof uit de pan recept
Witlof uit de pan recept

Witlof uit de pan


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de witlof in grove stukken nadat deze zijn schoongemaakt. Gekookte ham in fijne blokjes snijden, ui in fijne blokjes snijden en knoflook fijnsnijden of uitpersen. In een scheutje olijfolie de uien en knoflook aanfruiten, daarna de ham erbij en even laten mee smoren. De grof gesneden witlof erbij doen en steeds even omroeren. Zet darna het vuur klein, peper, zout en nootmuskaat toevoegen en weer even omroeren. Dan strooi de gerapte kaas erover en roer nogmaals om. Nu voor de tweede keer kaas erover heen en af en toe omroeren totdat de kaas een goudbruin kleurtje krijgt. Tenslotte een beetje verse peterselie toevoegen en klaar is Kees. Serveer dit met aardappelkroketjes, ijsbergsallade en varkensfilet met pepersaus. Smakelijk eten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlof uit de pan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witlof uit de pan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk die witlof uit de pan, had i.p.v. peterselie een beetje kerrie toegevoegd. Heeerlijk!
    Bezoeker gaf dit recept op 24 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven