Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof in tomatensaus recept
Witlof in tomatensaus recept

Witlof in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in dobbelstenen. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht en zaadjes en snijd het in niet al te kleine blokjes. Snijd de witlof doormidden, verwijder het bittere gedeelte en snijd de helften in stukjes van ong. 1 cm breed. Doe een klein beetje boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin terwijl je al roerend een afgestreken eetlepel cajunkruiden toevoegd. Voeg de tomatenpuree toe, roer om tot alles goed verdeeld is door het vleesmengsel. Doe de tomatenblokjes bij het mengsel en laat het 2 3 minuten meebakken. Tot slot voeg je de witlof toe en laat het nog een minuutje of 5 meestoven. Serveer met krieltjes. NB. voor een pittige bite eventueel een theelepel cayennepeper toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlof in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven