Witlof en ham in bechamelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de struikjes schoon.
  2. Haal het bittere gedeelte eruit
    en spoel ze goed in koud water.
  3. Kook de struikjes in ruim water waar wat aan is toegevoegd.
  4. Reken op een kooktijd van 10-12 minuten.
  5. De groente moet nog knapperig zijn.
  6. Laat de groenten uitlekken en knijp er daarna zoveel mogeljk vocht uit.
    Smelt de in een pannetje met dikke bodem.
  7. Roer de erdoor en blijf roeren tot er een egale massa is verkregen die makkelijk van de bodem loslaat.
  8. Voeg de er beetje bij beetje bij onder voordurend roeren totdat een vrij dikke saus is verkregen.
  9. Laat de saus hierna enkele minuten zachtjens, boven een matig afgestelde warmtebron pruttelen.
    Roer vervolgens 2 eetlepels geraspte kaas erdoorheen en wat peper en , blijf roeren totdat de kaas helemaal is opgenomen.
  10. Neem de pan daarna van de vuurbron.
    Wikkel elk struikje in een plak .
    Beboter een ovenvaste schaal en leg de witlofrolletjes er naast elkaar in.
  11. Schenk de saus erover en verdeel de rest van de kaas zo gelijk mogenlijk erover.
  12. Leg hier en daar een stukje bovenop.
  13. Plaats de schaal hoog op het rooster in de voorverwarmde oven (200 graden C.
  14. in 20 minuten) of iets langer onder een hete grill.
    Dien het gerecht op zodra er zich een goudbruin laagje heeft gevormd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, oude kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, oude kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, oude kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Witlof en ham in bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Wat een heerlijk recept, om je vingers bij af te likken en zo makkelijk om te maken! Ik heb er nog een gekookt ei bij gedaan.
Christine 6 juni 2012
Yummy! Beste recept voor Witlof met ham en bechamel die ik tot nu toe gevonden heb. Ik voegde een beetje nootmuskaat aan toe en heb het 20 minuten in de oven gedaan (tijd stond er niet bij).
21 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
105 kcal
5%420 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof en ham in bechamelsaus