Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof en ham in bechamelsaus recept
Witlof en ham in bechamelsaus recept

Witlof en ham in bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de struikjes witlof schoon. Haal het bittere gedeelte eruit
en spoel ze goed in koud water. Kook de struikjes in ruim water waar wat zout aan is toegevoegd. Reken op een kooktijd van 11 minuten. De groente moet nog knapperig zijn. Laat de groenten uitlekken en knijp er daarna zoveel mogeljk vocht uit.
Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot er een egale massa is verkregen die makkelijk van de bodem loslaat. Voeg de melk er beetje bij beetje bij onder voordurend roeren totdat een vrij dikke saus is verkregen. Laat de saus hierna enkele minuten zachtjens, boven een matig afgestelde warmtebron pruttelen.
Roer vervolgens 2 eetlepels geraspte kaas erdoorheen en wat peper en zout, blijf roeren totdat de kaas helemaal is opgenomen. Neem de pan daarna van de vuurbron.
Wikkel elk struikje witlof in een plak ham.
Beboter een ovenvaste schaal en leg de witlofrolletjes er naast elkaar in. Schenk de saus erover en verdeel de rest van de kaas zo gelijk mogenlijk erover. Leg hier en daar een stukje boter bovenop. Plaats de schaal hoog op het rooster in de voorverwarmde oven (200 graden C. in 20 minuten) of iets langer onder een hete grill.
Dien het gerecht op zodra er zich een goudbruin laagje heeft gevormd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlof en ham in bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witlof en ham in bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Wat een heerlijk recept, om je vingers bij af te likken en zo makkelijk om te maken! Ik heb er nog een gekookt ei bij gedaan.
    Christine gaf dit recept op 6 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Yummy! Beste recept voor Witlof met ham en bechamel die ik tot nu toe gevonden heb. Ik voegde een beetje nootmuskaat aan toe en heb het 20 minuten in de oven gedaan (tijd stond er niet bij).
    Bezoeker gaf dit recept op 21 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven