Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinaziesoufflé recept
Spinaziesoufflé recept

Spinaziesoufflé


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spinazie, verwijder de harde steeltjes en doe in een grote pan. Leg een deksel op de pan en kook 4.5 minuten bij laag vuur tot de spinazie is geslonken. Giet en knijp het overtollige water eruit. Hak grof en zet apart. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een soufflévorm (doorsnede 18 cm) in, bestrooi met de parmezaanse kaas en zet apart. Verwarm op laag vuur de margarine, bloem en melk in een pan. Roer voortdurend tot de saus kookt en roer nog 3 minuten door op laag vuur. Doe alles over in een grote kom, voeg de spinazie toe en meng alles goed doorelkaar. Klop er met beetjes tegelijk het eigeel en 75 gram cheddar erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer en spatel door het spinaziemengsel. Schep het mengsel in de vorm en bestrooi met de resterende cheddar. Bak 30 minuten of tot de soufflé goed gerezen en stevig is.

Allergenen Informatie

Voor dit spinaziesoufflé recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven