Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shepherd's pie recept
Shepherd's pie recept

Shepherd's pie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de groenten in kleine stukjes en breng het aan de kook. Voeg de erwtjes toe en kook nog 5 minuten.

Neem 2 dessert lepels korrels uit het zakje om saus te maken en een bouillon blokje en voeg het samen in een kannetje. Giet de groenten af en gebruik water van de groenten om een mix te maken van het bouillonblokje en de sauskorrels tot (ong. 500 ml. )

Snij de ui en fruit het in een pan. Voeg daarna het gehakt toe en bak het bruin. Voeg zout en peper toe en eventueel andere kruiden en tomatenketchup.

Voeg groenten toe en de mix die je gemaakt heb, je hebt misschien niet alle mix nodig. Je kijkt hoeveel je nodig hebt om het lekker vochtig te maken.

Kook deze twee dingen samen 10 minuten, regelmatig roeren. Daarna in ovenschaal doen.

Het is belangrijk om bovenstaande eerst te doen, en dan pas onderstaande te maken omdat het gehakt afgekoeld moet zijn voordat de aardappelen erbovenop komen.

Schil de aardappelen en kook het tot het gaar is. Als ze klaar gekookt zijn stamp het dan met een klein beetje boter, melk, zout en peper (naar smaak). Doe de aardappelen bovenop het afgekoelde gehaktmix en strooi er geraspte kaas overheen. Daarna in de oven voor 25 minuten. Je kunt het ook van te voren maken en in de koelkast zetten, dan moet het 1-1. 30 uur in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit shepherd's pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven