Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schorseneren in zure saus recept
Schorseneren in zure saus recept

Schorseneren in zure saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gebruik alleen verse schorseneren. Borstel de overtollige aarde van de schorseneren en schrap de schil eraf met een scherp schilmesje. Snijd de wortelstronk af en verdeel de schorseneer in stukjes van ca. 8 cm. Leg de geschrapte schorseneren meteen in een badje van water, waaraan u ca. 100 mililiter azijn heeft toegevoegd om verkleuren te voorkomen. Was de schorseneren goed schoon en zet ze op met 200 mililiter water waaraan u een klein scheutje azijn toevoegt, citroen in schijfjes en wat zout. Laat in ca. 25 min. op een laag vuurtje gaar koken. Deksel op de pan en af en toe even roeren. Haal de schijfjes citroen uit de pan en voeg de boter toe. Maak een papje van een klein beetje koud water en 2 theelepels maizena. Voeg dit al roerend geleidelijk toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen. Maak tot slot op smaak met peper, zout en eventueel nog enkele druppels citroensap.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schorseneren in zure saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven