Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Savooiekool-hamschotel recept
Savooiekool-hamschotel recept

Savooiekool-hamschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster het roggebrood. Pel de knoflook en hak hem fijn of haal hem door de knoflookpers. Meng de knoflook met de boter, smeer het roggebrood met de knoflookboter. Was de savooiekool en pluk de bladeren van de stronk. Laat de bladeren 4 minuten voor garen in kokend water met zout. Laat de bladeren schrikken en snijd de nerven vlak. Pel en snipper de uien. Braad de hamblokjes rondom licht aan. Voeg de uien toe en fruit ze mee. Rasp de kaas. Leg 4 sneetjes roggebrood met de boterkant naar beneden in een ovenschaal (ca. 18 x 30 cm, inhoud 2,25 liter). Verdeel 1/3 van het uienmengsel en 1/3 van de kaas erover. Bedek alles met de rest van de kool en verdeel vervolgens de laatste uien en de laatste kaas erover. Roer de eieren en de room door elkaar, doe er wat zout en peper bij en giet de eiroom over de ovenschotel. Bak het geheel in ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit savooiekool-hamschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Savooiekool-hamschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Wat gebeurt met de andere (de laatste) 4 roggebroodsneetjes? Aan de zijkant? Als tussenlaagje, als eindlaagje?
    Karin gaf dit recept op 30 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven