Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes recept
Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes recept

Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Sambal goreng telor:
Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gekookte eieren tot dat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de olie en apart bewaren. Verhit opnieuw de olie en fruit hierin de sjalot/ui , knoflook en sambal. ( paar minuten) Voeg dan de rest van de kruiden toe en laat dit heel zachtjes bakken. Wanneer de olie komt boven drijven en het langs de kant wat rood wordt is de boemboe klaar en kan de cocosmelk er bij. Opnieuw aan de kook brengen . De laurierblaadje er uit halen. Voor gebruik de laurierblaadjes er uit halen. Voor het serveren de eieren halveren en in de saus doen.
Toemis boontjes:
2 eetl zonnebloemolie verhitten en fruit hierin de sjalotjes en knoflookpasta 3 minuten. Voeg dan de gember, ketjap , sambal toe , goed laten mengen met de ui/knoflook. Daarna de sperzieboontjes toevoegen en laat deze garen naar smaak.
Serveren :
Bestrooi de sambal goreng telor met de gebakken uitjes en serveer dit met de toemisboontjes

Serveersuggesties

Je kunt voor de variatie ook nog 1 eetlepel tomatenpuree toevoegen aan de sambalgoreng telor. Voor de toemis kun je ook Paksoi, chinese kool of snijboontjes gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng telor met toemis boontjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Ik begrijp niet dat laurierblaadjes te vervangen zijn door daon salam of andersom. De smaak is totaal anders.
    Barbeer gaf dit recept op 27 februari 2014 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven