Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer met tamarinde (Sajoer asem) recept
Sajoer met tamarinde (Sajoer asem) recept

Sajoer met tamarinde (Sajoer asem)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de groene lomboks in reepjes, de rode in grote stukken en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook en rode lombok fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Verhit een pan of wok met anti-aanbaklaag of gebruik een bakvel en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Voeg dan de reepjes groene lombok, salamblaadjes, tamarinde, trassi, zoetstof of fructose en bouillon toe. Roer alles goed door en breng dit aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes, peultjes en kool toe en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken. Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes.

Serveersuggesties

In plaats van witte kool kunt u ook savooienkool nemen. Montignac-tip: gebruik tamarinde in fase 1 alleen bij een koolhydraatmaaltijd! In plaats van zoetstof kunt u ook eenzelfde hoeveelheid fructose nemen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer met tamarinde (sajoer asem) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven