Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer Lodeh recept
Sajoer Lodeh recept

Sajoer Lodeh


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon. Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden. Rooster de kemeries in een droge wadjan. Maak de groenten schoon. Breek de boontjes in drieen. Snijd de worteltje in jullienne vorm. maak bloemkoolroosjes. Snijd de witte kool in wybertje vorm. Snijd paprika in reepjes. Ca. 5 petehbonen in reepjes snijden. Reboeng en mais uit laten lekken. Tempeh goudbruin bakken en in blokjes snijden. Zet de bouillon op een zacht vuurtje. Versnipper de ui, knoflook en lombok. Doe in een vijzel 1 gesneden ui, 3 gesneden knoflookteentjes, 5 geroosterde kemeries, 1/2 eetlepel djinten, 1 eetlepel ketoembar, 1 dobbelsteen trassie, 3 lomboks, schepje suiker, snufje zout. Fruit deze pasta in de wadjan met een beetje olie. Voeg toe: 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, wat pollepels bouillon, alle schoongemaakte groenten, mais, reboeng, petehbonen. Goed mengen, dan de rest van de bouillon toevoegen tot het gerecht 3/4 onder het vocht staat. Proef. Maak het gerecht op smaak met maggiblokjes. Voeg de santen toe en als allerlaatste de terong. Tip: voor wie niet gewend is aan verse peper: Groene lomboks zijn minder heet dan de rode en als je de pitjes eruit haalt, zijn ze ook minder heet. In plaats van tempeh kan men ook tahoe gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sajoer lodeh recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven