Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roerbakgroente met garnalen recept
Roerbakgroente met garnalen recept

Roerbakgroente met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding; Was en snijd de paksoi in brede repen. Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van 2 cm. Maak de peultjes schoon. Doe in een pan een laag water en breng aan de kook. Doe de peultjes blancheren, en laat ze goed uitlekken voor je ze in de wok doet. Laat een grote wok goed heet worden,
schenk er wat olie in en roerbak hierin de paksoi, de lente-uitjes en de peultjes 1 minuut. Roer hier vervolgens een halve liter water en de mix door en breng het al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes stoven. Schep de garnalen en de ketjap door de saus en laat alles even goed doorwarmen. Serveer direct.

Serveersuggesties

Eventuele mogelijkheid tot vervanging maak dit recept niet met garnalen, maar net 250 g in dunne reepjes gesneden varkenshaas of ossenhaas. Roerbak ze 3 minuten op een hoog vuur. Vervang evt. de ketjap door sojasaus. Halveer of vermenigvuldig de ingrediŽnten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roerbakgroente met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven