Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode koollasagne recept
Rode koollasagne recept

Rode koollasagne


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak van de rode kool de buitenste bladeren los en gooi die weg. Daarna de bladeren heel pellen, tot zover dat lukt. Harde stukjes laten zitten (die zijn later nodig)(mocht je niet genoeg kunnen pellen, kook dan de rest van de kool in zijn geheel mee en pel deze later.
Zet de kool op en laat ongeveer 10 minuten koken, daarna afgieten en uit laten lekken.
Schil de zoete aardappel, laat deze heel, of als ze groot zijn in twee stukken snijden. Met water opzetten en ongeveer 7 minuten koken (kook deze echt niet te gaar) Daarna in mooie dunne plakken snijden.

Maak de sjalotjes schoon, snij ze in vieren en fruit ze aan in een pan met wat olijfolie en ½ el rietsuiker. Bestrooi met wat gedroogde rode peper.
Rasp de gember.

Haal de klokhuis uit de appel, laat de schil zitten en snij deze in mooie plakken en bak deze licht in dezelfde pan…met ook een 1/2 el rietsuiker en de geraspte gember.

Snij de bosuitjes vanaf het wit matig fijn, het groene heel fijn.
Snij van de afgekoelde rodekoolbladeren het harde gedeelte eruit (bewaren)
Meng de ricotta met de gewone kookroom (of een van de varianten op basis van soja en/of rijst) meng dit met de bosuitjes (witte gedeelte) en wat fijngesneden rozemarijn (het bovenste van de takjes bewaren) en een klein beetje zee- of Hymalayazout. Het harde gedeelte van de rode kool, heel fijnsnijden en ook door de ricotta mengen.
Maak nu laagjes van afwisselend, rode kool, zoete aardappel, sjalotjes, appel en herhaal dit nog een keer.
Smeer vervolgens het ricottamengsel eroverheen en zet het geheel op 180 graden in de oven 22.5 minuten.
Doe er op het laatst de fijngesneden bosuitjes over (het groene gedeelte) en smullen maar.

Allergenen Informatie

Voor dit rode koollasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven