Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige witlofschotel recept
Pittige witlofschotel recept

Pittige witlofschotel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Was de witlofstronkjes. Droog ze goed af en snijd ze dan, in de lengterichting, doormidden. Verwijder de uiteinden en de kernen en snijd dan de witlof dwars op de lengterichting in dunne ringen. Doe er een beetje zout op en een eetlepel citroensap en roer goed door.
Snijd de druiven in plakjes.
Vermeng de mayonaise, de kruidenroomkaas, de sambal oelek, de fijngesneden rode ui en de druivenplakjes met een scheutje smaakversterker. Roer het mengsel door de fijngesneden witlof.
Kook de aardappelen gaar met zout en giet ze af. Doe ze in een schaal met een klontje roomboter en een eetlepel gedroogde dilletopjes en schep het mengsel voorzichtig om.

Serveersuggesties

Serveer er een vegetarische bal bij (volgens mijn recept) of een gebakken Tivall worstje. Maak het geheel af met vegetarische bruine saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige witlofschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven