Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met romige groenten recept
Ovenschotel met romige groenten recept

Ovenschotel met romige groenten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met zout.
Kook de prei ca. 5 minuten in weinig water met zout, giet af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 250 graden celsius.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer het telkens tot een gebonden geheel. Voeg op 4 eetlepels na, de kaas, peper en zout naar smaak toe en laat de kaas smelten.
Schep de prei, de doperwten en de worteltjes door de kaassaus en doe het geheel in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de resterende melk met de resterende boter.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk-boter erdoor tot het een smeu´ge puree wordt. Breng op smaak.
Verdeel de puree over de groenten. Strooi de rest van de kaas over de puree en laat het gerecht in de oven in ca. 20 minuten door en door warm worden en gratineren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met romige groenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven